Afgelopen maandagavond 9 april hebben wij, Beyza, Arcangela en Nena (stagiaires van Terecht!) de jaarlijkse vrijwilligersavond georganiseerd in buurthuis De Nieuwe Jutter. Wijkleerbedrijf Terecht! organiseerde de vrijwilligersavond voor vierde jaar op rij.

aviary_1523354153828

Tijdens de organisatie hebben wij gekozen voor het thema ‘Nederlands’. Wij hebben de soos ruimte omgetoverd in een ‘Holland House’ en ouderwetste borrelhapjes gemaakt. Als activiteit hebben wij met de vrijwilligers een ‘ik hou van Holland’ spel gespeeld. Er ontstonden drie teams. Er werd een teamcaptain aangewezen en die ging alle vragen beantwoorden in overleg met het team. De vrijwilligers kregen verschillende vragen over het buurthuis en over de Rivieren-Dichterswijk. Bijvoorbeeld: ‘door welke straten wordt de Rivierenwijk begrensd én door wie is het buurthuis geopend?’ Natuurlijk riepen alle vrijwilligers in koor ‘Maxima’. Na de vragen over het buurthuis en de wijk gingen de teamcaptains het wel bekende verjaardagsspel spelen. Beantwoord je de gestelde vragen niet op tijd kan de bom afgaan. Hilarisch! Wij als stagiaires van Terecht! vonden het leuk om deze avond te organiseren voor de vrijwilligers. Het was zeker geslaagd!

Als bedankje kregen we aan het einde  de van de vrijwilligersavond een bos bloemen overhandigd van de beheergroep. Geweldig!

VRW 4