Hoi allemaal, ik ben Rochella van Os en ik ben Stagiare van Terecht. Ik zit op het MBO in Utrecht. Ik loop stage bij terecht, bij Utrecht Natuurlijk. Ik heb het hier erg naar me zin, je bent bezig met kinderen, ouderen en de dieren. Deze combinatie willen wij zo groot mogelijk uitpakken doormiddel van activiteiten. Zoals de kinderen voor te laten lezen door de ouderen. Of de kinderen samen laten knutselen met de ouderen. Zulke activiteiten willen wij graag bedenken. Wij hebben nu ook een groep ouderen die een in de 2 weken komen op donderdag, daarmee bedenken wij eens in de 2 weken een activiteit en de andere keer de ouderen. Voor de rest is het super gezellig met al mijn collega’s en clienten. Elke dag is weer een andere dag.

Stip
STIP VSO Utrecht is een school voor voortgezet speciaal onderwijs, bestemd voor leerlingen van 12 tot en met 20 jaar met een cognitieve beperking. De school bestaat uit clusters van 3 waaronder; zeer moeilijk lerende kinderen, licht verstandelijke beperkingen, en langdurige zieke kinderen. Vanuit Terecht loop ik stage bij STIP. De dag begint als volgt; we beginnen met de dagopening, iedereen komt dan aan de beurt op een binnenkomer neer te zetten. Het kan van alles zijn en we kunnen ons zelf zijn. We hebben dan ook ruimte om onze dillema’s te bespreken, en we stellen onze vragen waar nodig is. En dan is het bijna 09:30 en gaat iedereen naar zijn of haar eigen stageplek. Een keer in de maand sluiten we samen af bij onze verzamelpunt en hebben we een intervisie. We bespreken dan een probleem of juist wat goed is gegaan. Zo versterken wij ook het teamgevoel binnen onze groep bij Terecht!. Ik ben blij dat Terecht een samenwerking heeft met deze onderwijsinstelling, omdat ik heel veel leer op mijn stageplek. Ik leer mijn doelen te stellen, wat ik wil en waarom ik dat wil. Klinkt heel simpel, maar als je weet waarom je iets wilt doen, dan kom je er ook makkelijk.

Portaal

Bij Portaal zijn we in de afgelopen tijd bezig geweest met het werven van nieuwe hulpvragen. Zo is er o.a. een evaluatie geweest tussen Terecht!, Portaal, het Buurtteam, Careyn en de bewonersvereniging van het pand Nieuw-Plettenburgh. Hieruit zijn al een aantal nieuwe hulpvragen voort gekomen waarbij wij nu kunnen ondersteunen!
Sinds februari dit jaar zijn er nieuwe stagiaires op Portaal, dit zijn studenten die net als anderen. De opleiding Maatschappelijke Zorg volgen alleen volgen zij de versnelde versie van deze opleiding. Hierdoor zijn wij nu met maar liefst zeven stagiaires actief op Portaal!
Eerder dit jaar heeft de Hbo-stagiaire Dylan voor een schoolopdracht het onderwerp seksualiteit bespreekbaar gemaakt (zie foto). Met de groep hebben wij een woordenspin gemaakt en hebben wij verschillende cassusen besproken van het vlaggensysteem. Door dit bespreekbaar te maken zijn er verschillende hilarische maar ook leerzame momenten ontstaan. Al met al was het een geslaagde workshop.
Voor de komende week staat er een paasbrunch op het programma en een van de stagiaires gaat samen met een bewoner een taart maken. Aankomende donderdag gaan een aantal bewoners van Terecht! samen met haar genieten van deze taart!

Krachtstation

Wij hebben nieuwe aanwinsten op het Krachtstation, team Terecht! is versterkt met twee nieuwe Social Work studenten van het ROC Midden Nederland. Wij verwelkomen met open armen Channah en Firdouss
Bij het Krachtstation zijn wij bezig met het werven van nieuwe klussen. Sinds dit schooljaar zijn er stagiaires van Terecht! actief bij Dock, Keizershof en het 5G-gebouw en wij werken prettig met hen samen. Momenteel zijn er meer dan 20 HZW-stagiaires actief in de wijk bij verschillende individuele en groepsgerichte hulpvragen. De stagiaires zijn momenteel hard bezig om hun oefenopdrachten en examens uit te voeren en waar mogelijk af te ronden. Samen met hen zijn wij hard bezig om dit schooljaar voor hen te laten slagen!
Door het vertrek van Ellis Niewijk is het nog niet duidelijk wie Paul bij gaat staan voor de komende tijd. Voor het volgend schooljaar zijn wij in ieder geval nog hard opzoek naar derdejaars Hbo-stagiaires van de opleiding Social Work en/of Ecologische Pedagogiek.