De studenten van Terecht! zijn nu een vol jaar actief op en rond Eilandsteede. Vanaf vorig jaar maart met een paar studenten die op en rond Eilandsteede klussen met en voor partners deden. Na de zomervakantie is er een vast team gestart van 8 1e jaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg (MZ) van MBO Utrecht. Nadat er in januari van dit jaar een keuze moment was voor alle Terecht stagiairs van de opleiding MZ om eventueel te switchen van locatie (keuze uit Krachtstation, Eilandsteede of Portaal) of van klus zijn we op Eilandsteede met 7 MZ’ers. Zij doen klussen bij onze partners Food for Good, Reinaerde, Doenja, VSO Stip en Utrecht Natuurlijk. Daarin ontstaan mooie verbindingen, zo begeleidt één van onze stagiairs een jongen van VSO Stip die op zijn beurt stageloopt bij Food for Good.
Sinds februari worden de studenten extra ondersteund door Noortje Rooijakkers (zij stelt zich elders in deze nieuwsbrief voor).  Terecht! is steeds meer een vaste waarde op Eilandsteede en we bekijken samen met Utrecht Natuurlijk hoe we ook op de locatie zelf nog meer kunnen doen in de toekomst. Bijvoorbeeld in de ondersteuning bij het beheer van de speeltuin of bij de verkeerstuin.
Met de studenten van Terecht! gaat het goed! Ze hebben veel geleerd over de verschillende doelgroepen en werkzaamheden en delen dat ook met elkaar. Daardoor kunnen zij straks ook goed een keuze maken voor de studierichting in hun tweede leerjaar. Tegen het einde van het schooljaar gaan we met alle partijen evalueren, maar wij hebben alvast vertrouwen in een goed vervolg in het nieuwe schooljaar.

Geschreven door: Claudia Uenk, Strategie en Kwaliteitszorg