Lisette vertelt over haar ervaring: ‘We zijn al bij Fort van de Democratie geweest als eerste basisschool kinderen die er ooit geweest waren. Het beviel erg goed bij de kinderen maar zeker ook bij mij zelf. Als je het nog niet kent is dit zeker een aanrader voor jong én oud! De kinderen konden over van alles hun eigen mening vertellen en dit was erg waardevol om te zien voor mij.

Bij onze tweede bijeenkomst kwamen we er al snel achter dat het Maasplein en The Yard aangepakt moesten worden. Na een snel bezoek waren de kinderen het er unaniem over eens dat het The Yard moest worden die zij graag schoon willen krijgen.

6 maart was de een na laatste  bijeenkomst van de Vreedzame Kinderraad voordat we met de actie week zullen beginnen. De kinderen hebben ideeën uit de klas meegenomen over wat zij willen doen en vragen gemaakt om aan Loog Landaal van de Gemeente Utrecht te kunnen stellen. Dit was een hele opheldering voor de kinderen. Met deze nieuwe informatie gingen de kinderen werken aan hun idealen voor de The Yard. Ook gingen zij een presentatie voor in de klassen van alle betrokken scholen maken om uiteindelijk een plan te kunnen creëren voor in de actie week.’

In de week van 16 april is de actie week. Kom vooral langs om mee te helpen!

Geschreven door: Lisette Swart (SW stagiaire)